بذر سیب زمینی

قیمت هر کیلو بذر سیب زمینی

قیمت هر کیلو بذر سیب زمینی

قیمت هر کیلو بذر سیب زمینی

قیمت هر کیلو بذر سیب زمینی چقدر است ؟ کیفیت بذر سیب زمینی تاثیر بسیار زیادی در قیمت آن دارد. به طور کلی قیمت سیب زمینی به نوع سیب زمینی، اندازه، طعم، جنس و شکل آن بستگی دارد. بنابراین هر چه فاکتور‌های تعیین کننده قیمت بهتر باشند، کیفیت و قیمت سیب زمینی بیشتر می‌شود. کشاورزان با توجه به نیاز خود می‌توانند بذرهای مختلف را با قیمت متفاوت خریداری و کشت کنند تا محصولی با کیفیت و قیمت مناسب به بازار عرضه کنند.

 

انواع بذر سیب زمینی

بذر سیب زمینی تنوع بالایی دارد و هر کدام در شرایط آب و هوایی خاصی رشد می‌کنند. برخی از نمونه‌های بذر سیب زمینی در ادامه معرفی شده‌اند.

ساوالان: این نوع بذر در مناطقی که کشت بهاره سیب زمینی انجام می‌دهند، استفاده می‌شود. دارای رنگی زرد با لکه‌هایی قرمز و معمولا به صورت دیر رس است.

خاوران: یکی دیگر از بذرهای سیب زمینی که نیمه دیر رس است و برای کشت‌های بهاره استفاده می‌شود. این بذر در مقابل بیماری‌های ویروسی و قارچی بسیار مقاوم است.

آگریا: بذر مقاوم دیگری که به صورت نیمه دیر رس بوده و شکل آن به مانند تخم مرغی کشیده است. این بذر نیز در مقابل بیماری ویروسی مقاوم بوده اما در مقابل بیماری ساق سیاه و فایتوفتورا حساس است.

 

آپلود عکس

عوامل موثر بر قیمت هر کیلو بذر سیب زمینی

عوامل زیادی بر کیفیت محصولات زراعی تاثیر می‌گذارند که در ادامه به توصیف آنها می‌پردازیم.

 

  • کیفیت بذر گیاه: کیفیت بذر گیاه، شاید مهم‌ترین عامل موثر در قیمت آن محصول است و سیب زمینی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و از این فاکتور مهم تاثیر زیادی می‌گیرد.

 

  • کیفیت خاک زمین زراعی: کیفیت خاک زمین زراعی بیشترین تاثیر را در تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاه دارد و چنانچه خاک از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، نمی‌تواند محصول خوبی به بار دهد؛ و بالطبع بذری با این مشخصات نیز قیمت کمتری دارد.

 

  • آب و هوای منطقه کشت: آب و هوای منطقه کشت عامل مهمی در رشد محصولات کشاورزی است، چنانچه یک محصول زراعی در منطقه نامناسب آب و هوایی کاشته شود نمی‌تواند رشد مناسبی داشته باشد و قیمت پایینی نیز خواهد داشت.

 

  • کیفیت کودهای استفاده شده: کودها تاثیر زیادی در تامین مواد لازم گیاهان برای رشد دارند و اگر کود مناسب به گیاه داده نشود، گیاه از رشد مناسب باز می‌ماند و کیفیت آن پایین می‌آید. با کاهش کیفیت، شاهد کاهش قیمت خرید و فروش محصول خواهیم بود.

 

  • نوع بذر: از آنجایی که انواع زیادی از بذرهای سیب زمینی وجود دارد، هرکدام کیفیت و قیمت متفاوتی نیز خواهند داشت. در بالا درباره انواع بذر سیب زمینی توضیح داده شد. هر کدام از این بذرها قیمت خاص خود را دارند و کشاورزان با توجه به محصول موردنظر از آن‌ها خریداری می‌کنند.

 

  • آفت زده شدن محصول: یک محصول زراعی هر چقدر هم کیفیت بالایی داشته باشد اگر حتی بخش کوچکی از آن دچار آفت شده باشد؛ افت قیمت پیدا می‌کند چه بسا با ارزان‌ترین قیمت هم به فروش نرسد. سمپاشی اصولی بذرها برای افزایش کیفیت آن‌ها و تولید محصولی بهتر اهمیت زیادی دارد و تأثیر زیادی در قیمت آن نیز می‌گذارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *